(+30) 210 43 19 445
(+30) 210 43 19 535
Λ. Δημοκρατίας 124, Κερατσίνι
info@smabillservice.gr

BLOG

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

BACK

ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ -ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ

Xωρίς αυτές η δουλειά είναι... ΜΙΣΗ

Η σπουδαιότητα της ζυγοστάθμισης και της ευθυγράμμισης είναι εξόχως μεγάλη για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου σας και για την ασφαλή σας μεταφορά.  

Η κρισιμότητα αυτών των δύο εργασιών - υπηρεσιών στην συντήρηση του αυτοκινήτου σας, είναι αυταπόδεικτη και μαζί κορυφαίας σημασίας για την ασφάλεια τη δική σας, των συνεπιβατών, των άλλων οδηγών τροχοφόρων και των πεζών

Ζυγοστάθμιση

Πραγματοποιείται ΠΑΝΤΑ μετά την τοποθέτηση καινούριων ελαστικών στο αυτοκίνητο. Έτσι επιτυγχάνεται το σωστό «ζύγισμα» των τροχών.

Χωρίς τη ζυγοστάθμιση, έχουμε άβολη οδήγηση, ανομοιόμορφη φθορά των τροχών και ένα δυσάρεστο για τον οδηγό τρέμουλο του τιμονιού.

Συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν έλλειψη ζυγοστάθμισης μπορεί να είναι η ακινητοποίηση του οχήματος για πολλές μέρες, αν στραβώσει η ζάντα, η φθορά στο πέλμα λόγω απότομου φρεναρίσματος.

Για την εργασία της ζυγοστάθμισης, απαιτείται το κατάλληλο μηχάνημα, το οποίο δείχνει πού υπάρχει πρόβλημα ώστε να τοποθετηθούν αντίβαρα.

  • Αν χρειαστεί, ζυγοστάθμιση παρέχεται και στο service.

Ευθυγράμμιση

Πραγματοποιείται όταν το αυτοκίνητο παίρνει κλίση προς τα δεξιά ή τα αριστερά, ενώ ο οδηγός κρατά το τιμόνι σε ευθεία και είναι ΠΑΝΤΑ απαραίτητη, όταν γίνεται αλλαγή στα αμορτισέρ ή μετά από επισκευές και εργασίες στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου.

Χωρίς την ευθυγράμμιση, έχουμε τροχούς που δεν είναι ευθυγραμμισμένοι μεταξύ τους και, κατά συνέπεια, ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών και μακροχρόνια βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης που μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρή.

Συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα μπορεί να είναι τα ανώμαλα οδοστρώματα ή η κακή συνήθεια να… καβαλάμε πεζοδρόμια. Έτσι προκαλούνται φθορές στην ανάρτηση, στα ελαστικά και στις ζάντες του αυτοκινήτου.

Η εργασία της ευθυγράμμισης, όμως, είναι σχετικά απλή. Αρκεί βέβαια, να βρίσκεστε πάντα στο σωστό συνεργείο, με τους έμπειρους τεχνικούς και τα κατάλληλα μηχανήματα. Πού αλλού; Στη Smabill Service, φυσικά.

Σωστές γωνίες, τέλειο ζύγισμα τροχών και ολοκληρώσαμε!

  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • EΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

αν θέλετε να κλείσετε ραντεβού για επισκευή - συντήρηση

αν σας ενδιαφέρει η αγορά ή η πώληση μεταχειρισμένου Smart

επικοινωνείστε μαζί μας στα 210 43 19 445 - 43 19 535 Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ - 6 μ.μ

ή στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση info@smabillservice.gr