(+30) 210 43 19 445
(+30) 210 43 19 535
Λ. Δημοκρατίας 124, Κερατσίνι
info@smabillservice.gr

BLOG

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

BACK

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ Ι.Χ

Smart Fortwo cdi:Το οικολογικότερο αυτοκίνητο του κόσμου

Ξεκινώντας από τα βασικά, πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες οδηγών. Εκείνοι που λατρεύουν τα Smart και εκείνοι που τα μισούν θανάσιμα!

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι το Smart δεν είναι ‘’κανονικό’’ αυτοκίνητο. Όχι μόνο σε διαστάσεις, αλλά ούτε σε τρόπο χρήσης.

Στην πραγματικότητα το Smart δεν είναι ένα μικρό διθέσιο και οικονομικό αυτοκίνητο που παρκάρει εύκολα όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Αν το δεις από αυτή την οπτική γωνία θα το μισήσεις.

Η συμπεριφορά του όταν το ζορίσεις στις στροφές είναι παράξενη και στα λεφτά που στοιχίζει μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητα διπλάσιου μεγέθους.

Τότε γιατί εγώ αγόρασα ένα Smart πριν μερικά χρόνια; Διότι όπως κάθε Έλληνας αγαπάω την μανούλα μου περισσότερο από οποιονδήποτε άνθρωπο στον κόσμο.

Ήθελα η μητέρα μου να έχει ένα μέσο μετακίνησης που να της βελτιώσει την ποιότητα ζωής και όχι να της προσθέσει άλλο έναν πονοκέφαλο. Επτά χρόνια μετά, η μάνα μου πίνει νερό στο όνομα του Smart της και αλίμονο σε όποιον τολμήσει να πει κακιά κουβέντα για το αυτοκινητάκι της.

Το πόσο δίκιο έχει, το κατάλαβα από πρώτο χέρι όταν το χρησιμοποιούσα επί ένα μήνα για να πηγαίνω στην δουλειά.

Αστεία κατανάλωση βενζίνης και ο μοναδικός από όλους τους συναδέρφους που ήμουν πάντα στην ώρα μου.

Επίσης ο μοναδικός που δεν είχα γδαρμένο αυτοκίνητο, αφού το πλαστικό κέλυφος θέλει χοντρό τσαμπουκά για να του προκαλέσεις έστω και μια γρατζουνιά.

Στα επτά χρόνια, το Smart μας έχει καλύψει τρεις φορές την διαφορά τιμής που είχε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φτηνότερο αυτοκίνητο κι αν είχαμε επιλέξει.

Πρόσφατα είχα στα χέρια μου την τελευταία έκδοση με το κινητήρα diesel των 800 κυβικών. Αν το βενζινοκίνητο Smart είναι αποδεδειγμένα ο ορισμός της οικονομίας, τότε το πετρελαιοκίνητο τι είναι;

Είναι το οικολογικότερο αυτοκίνητο του κόσμου λέω εγώ. Με 35 λίτρα πετρελαίου καλύπτει πάνω από 800 χιλιόμετρα!!!

Είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά και δεν χρειάστηκε να τρυπήσουν την μισή Κίνα εκατοντάδες γιγαντιαία Caterpillar για να βρουν σπάνιες γαίες για να κατασκευαστούν ηλεκτρικά μοτέρ όπως στα υβριδικά, ούτε οι μπαταρίες του θα αποτελέσουν μόνιμη εστία μόλυνσης με τα δηλητηριώδη χημικά τους, ούτε θα γεμίσει ο πλανήτης πυρηνικά εργοστάσια για να φορτίζουν οι ψευτο-οικολόγοι τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.

Κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον για κάθε χιλιόμετρο που διανύει όσο το Smart cdi. Όμως ακόμα κι αν δεν δίνεις δεκάρα για το περιβάλλον, το πετρελαιοκίνητο Smart είναι σαφώς προτιμότερη αγορά από το αντίστοιχο βενζινοκίνητο, αφού όχι μόνο δεν είναι πιο τραχύ σε λειτουργία αλλά αντίθετα, είναι πολύ πιο ήσυχο όταν κινείται σε ανοιχτό δρόμο με ταχύτητες μεταξύ 80-120 km/h.

Οι επιδόσεις δεν έχουν διαφορά, αφού οι υπνωτισμένες αλλαγές ταχυτήτων του κιβωτίου ψαλιδίζουν τους παραπάνω ίππους του βενζινοκινητήρα και κολακεύουν την μεγαλύτερη ροπή του πετρελαιοκινητήρα.

Κάνοντας σούμα όλα τα παραπάνω, το Smart κερδίζει τον τίτλο του οικονομικότερου και οικολογικότερου αυτοκινήτου, αρκεί… να μην το αγοράσεις νομίζοντας ότι είναι ‘’κανονικό’’ αυτοκίνητο γιατί θα το μισήσεις.

Αγόρασέ το για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου και θα το ερωτευτείς. Και όταν το πουλήσεις, μια μέρα πάλι Smart θα αγοράσεις να μου το θυμηθείς!

 

  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • EΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

αν θέλετε να κλείσετε ραντεβού για επισκευή - συντήρηση

αν σας ενδιαφέρει η αγορά ή η πώληση μεταχειρισμένου Smart

επικοινωνείστε μαζί μας στα 210 43 19 445 - 43 19 535 Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ - 6 μ.μ

ή στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση info@smabillservice.gr