(+30) 210 43 19 445
(+30) 210 43 19 535
Λ. Δημοκρατίας 124, Κερατσίνι
info@smabillservice.gr

BLOG

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

BACK

ΦΟΒΟΣ ΚΛΟΠΗΣ

Τα Smart είναι από τα πιο επίφοβα I.X προς κλοπή

Δύο τύποι κλοπής παρατηρούνται στα Smart στην Ελλάδα, με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να συγκεντρώνει τις…προτιμήσεις των κλεφτών.

Ο 1ος τύπος είναι η κλοπή επιμέρους ανταλλακτικών από κάποιο σταθμευμένο αυτοκίνητο, η οποία είναι και πολύ εύκολη βάσει κατασκευής του αυτοκινήτου. Σκέψου ότι το καπό σε SMART τρίτης γενιάς δεν ασφαλίζει καν, άρα; Πάει το ένα ανταλλακτικό… δεν συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα γιατί ίσως βοηθήσουμε κάποιους, αλλά πίστεψέ μας, η εκπαίδευση αυτών που το κάνουν στη πράξη έχει γίνει σωστά για να χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα!

Ο 2ος τύπος είναι η κλοπή ολόκληρου του αυτοκινήτου! Ναι, καλά άκουσες, ολική κλοπή! Είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική, και τείνει να αυξάνεται συνεχώς! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σχεδόν καμία ασφαλιστική πια δεν ασφαλίζει Smart για ολική κλοπή, και αν το κάνει, τα ασφάλιστρα είναι στο Θεό…

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τώρα θα πουν “μα σε μένα θα τύχει;” Αν δεν προσέξεις, ναι, θα τύχει και σε σένα. Δες γιατί:

-Το Smart το σηκώνουν ολόκληρο (άλλωστε ζυγίζει μόνο 700 κιλά), το φορτώνουν πάνω σε κάποιο van ή φορτηγό, και το επόμενο πρωί το αμάξι είναι χαμένο (στην χειρότερη περίπτωση)

-Εναλλακτικά, κόβοντας απλά ένα καλώδιο ανοίγουν οι πόρτες, οπότε ο επίδοξος ληστής μπαίνει μέσα και… από τιμόνια που λείπουν, λεβιέδες, μονάδα ραδιοφώνου, όργανα, και όλα αυτά χωρίς ίχνη παραβίασης, μέχρι και κλοπή ολόκληρου του αυτοκινήτου!

-Αρκετά συνηθισμένο είναι επίσης οι ληστές να έχουν ήδη κλειδί, καθώς το κλειδί του Smart αντιγράφεται εύκολα. Θέλει προσοχή στα parking και στα πλυντήρια που αφήνεις τα κλειδιά σου, έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις αντιγραφής τους

-Στα Smart το τιμόνι δεν κλειδώνει , συνεπώς τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα αν θέλει κάποιος να τα κυλίσει αθόρυβα σε κοντινή τοποθεσία ώστε να τα ανεβάσει ανενόχλητος πάνω σε φορτηγό

-Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα, όπως και σε πολλά άλλα αυτοκίνητα, να αντικατασταθεί ο εγκέφαλος ή να συνδεθεί ο επίδοξος ληστής σε αυτόν μέσω μηχανήματος ώστε να το βάλει μπροστά. Αυτή σαν διαδικασία είναι η πιο χρονοβόρα από τις παραπάνω, και σχετικά πιο δύσκολη για κάποιον αρχάριο/ερασιτέχνη.

  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • EΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

αν θέλετε να κλείσετε ραντεβού για επισκευή - συντήρηση

αν σας ενδιαφέρει η αγορά ή η πώληση μεταχειρισμένου Smart

επικοινωνείστε μαζί μας στα 210 43 19 445 - 43 19 535 Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ - 6 μ.μ

ή στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση info@smabillservice.gr